Wi-Fi netwerken

Wi-Fi netwerken

Disctec heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in het leveren van Wi-Fi oplossingen voor verschillende situaties. Door de kennis en producten die wij in huis hebben kunnen wij oplossingen leveren voor zowel binnens- als buitenshuis. Zo hebben wij Wi-Fi netwerken gerealiseerd voor ondernemingen, overheidinstellingen, campings maar uiteraard ook voor particulieren.

Door de enorme toename van Wi-Fi producten (smartphones, tablets, streamingdiensten) is het opzetten van een betrouwbaar, en stabiel Wi-Fi netwerk steeds belangrijker geworden. Kon je enkele jaren geleden met slechts één toegangspunt (accesspoint) een werkend Wi-Fi netwerk opzetten, tegenwoordig bestaan Wi-Fi netwerken uit meerdere accesspoints die door middel van roaming een dekkend Wi-Fi netwerk realiseert.

Onze specialisaties

  • Wi-Fi netwerken voor grote woniningen, en woningen voorzien van kelders waarbij één accesspoint onvoldoende is.
  • Dekkend Wi-Fi netwerk opzetten door gebruik te maken van slechts één accesspoint. Deze oplossing wordt vaak geleverd als alternatief voor accesspoints/routers geleverd door internetaanbieders.
  • Opzetten van wifi-netwerk voor gasten om daarmee uw eigen netwerk te beschermen.
  • Wi-Fi oplossingen voor bedrijven, campings, hotels en semi-overheidsinstellingen zoals bibliotheken.
  • Voice over Wi-Fi: het realiseren van communicatie tools die gebruik maken van Wi-Fi, zoals Softphone.
  • Oplossingen waarbij de technologie wordt gebruikt om voice-gesprekken te transporteren over een Wi-Fi netwerk.

Site survey

Omdat elke locatie te maken heeft met storingsbronnen is het voor het opzetten van een werkende Wi-Fi omgeving noodzakelijk om inzicht te krijgen van de storingsbronnen in de directe omgeving, en voornamelijk van de frequenties waar geen, of minimale storingen voorkomen. Door middel van een Site Survey is het daardoor inzichtelijk te maken op welke wijze storingsbronnen vermeden kunnen worden wat het inrichten van een stabiel Wi-Fi netwerk mogelijk maakt. Daarbij testen we tevens de performance van de diverse Wi-Fi apparatuur om te bepalen voor welk merk en type appartuur gekozen moet worden, en tevens op welke locaties de apparatuur geplaatst dient te worden om een optimaal Wi-Fi bereik te kunnen garanderen.

Contact

Ma-Vr:                      08:30 tot 17:00 
Telefoon:   040 - 284 77 88
E-mail:   info@disctec.nl

Adresgegevens

Straat:                     De Huufkes 33D
Postcode:   5674 TL
Plaats:   Nuenen

© 2021 - Disctec Automatiseringsservices